Joker vergroot je bewustzijn over je eigen lichaam tijdens het paardrijden!

JOKER TRAINING

De Joker is een mechanisch paard die je met je eigen lichaam in beweging brengt. Hierdoor geeft de Joker veel inzicht over wat er gebeurt in jouw houding en zit tijdens het paardrijden. Tijdens een Jokertraining wordt de ruiterhouding geanalyseerd in verschillende gangen en oefeningen, waarna er geoefend wordt met de verbeterpunten. Verder krijg je ook tips en adviezen mee voor tijdens het rijden.

De Jokertraining is ook zeer geschikt om te combineren met andere trainingen zoals de Zitlessen en Balance Coach trainingen.

Franklin ballen helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten, waardoor je beter kunt voelen wat je doet. Ook helpen ze bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de symmetrie en het vergroten van de beweeglijkheid.

WERKWIJZE JOKER TRAINING

Voor de Joker Training wordt het dragen van een rijbroek en rijlaarzen geadviseerd. De training wordt indien mogelijk op je eigen zadel gegeven, omdat dit een zo realistisch mogelijk beeld geeft van de werkelijkheid.

Tijdens de training zal gestart worden met het analyseren van jouw houding en manier van bewegen om een beeld te krijgen van jouw persoonlijke bewegingsvoorkeuren. Bij het optimaliseren van je houding en manier van bewegen wordt je bewust gemaakt van het verschil tussen jouw eigen patronen en wat er gebeurd wanneer de verbeterpunten worden toegepast. Omdat Joker exact jouw bewegingen volgt, voel je direct wat er gebeurt!

Wanneer je de Joker Training combineert met bijvoorbeeld Zitlessen, ben je jezelf meer bewust van je eigen lichaam tijdens het paardrijden. Daardoor is het makkelijker om niet-helpende patronen te doorbreken en te verbeteren!

JOKER TRAINING HELPT BIJ… 

 • Verbeteren van jouw ruiterhouding
 • Vergroten van de bewustwording over je eigen lichaam
 • Verminderen van angstklachten
 • Verminderen van fysieke klachten tijdens en/of na het paardrijden
 • Vergroten van de controle en zelfvertrouwen voor als je (weer) gaat starten met rijden

AANMELDEN JOKER TRAINING

Wil je weten of het rijden met Franklin ballen iets voor jou kan betekenen? Neem contact op via mail, telefoon of WhatsApp voor meer informatie of om een les te boeken! Check ook je spambox als je een mail hebt gestuurd, soms komen mijn mails hierin terecht na het beantwoorden.

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Kijk dan hier.

VOOR HET VERBETEREN VAN …

 • Lichaamsgevoel, om je beter bewust te zijn van je eigen lijf tijdens het paardrijden
 • Symmetrie, voor een zo gelijk mogelijke belasting aan beide zijden van jezelf en je paard
 • Stabiliteit, voor een onafhankelijke, stille zit zonder te klemmen met je benen of steun te zoeken bij de teugels
 • Balans, om ontspannen mee te kunnen bewegen met de bewegingen van je paard
 • Mobiliteit, voor voldoende souplesse om de bewegingen van je paard te kunnen volgen zonder dat je beperkt wordt door je eigen lichaam
 • Coördinatie, voor een betere communicatie met je paard, het geven van duidelijke hulpen en snel kunnen reageren

AANBOD HIPPISCHE SPORTOEFENTHERAPIE

Kijk ook eens bij ons andere aanbod…